‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk de online versie
 6 maart 2023
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Ontwikkelingen Brexit Adjustment Reserve (BAR) Bedrijfslevenregeling 
Beste branchevereniging,

De BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten is al enige tijd gesloten en we zijn druk bezig met het beoordelen van de aanvragen. Van de BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten komt de sluitingsdatum dichterbij. In dit bericht leest u de laatste ontwikkelingen. Brengt u uw leden op de hoogte?

BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten sluit over 3 weken
Ondernemers kunnen nog tot 31 maart 2023 17.00 uur een aanvraag doen voor de BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten. Het gaat om gemaakte kosten zoals bijvoorbeeld opleidingen, voorlichtingscampagnes, extern advies en ICT-aanpassingen. Op dit moment zijn er nog zo’n 150 aanvragen gestart die nog niet zijn afgerond en ingediend. Mogelijk liepen de ondernemers vast in het proces. Wij staan klaar om hen te helpen. Wilt u ze aanraden contact met ons op te nemen? Meer informatie over deze regeling is te vinden op: BAR: Tegemoetkoming gemaakte kosten

Beoordeling BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten
De BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten sloot in januari. Onze medewerkers beoordelen nu de aanvragen. De beoordeling kon pas starten na de aanpassingen in de regeling waarover we u eerder berichtten. Ook zijn er voor een aanvraag soms veel bijlagen nodig. Hierdoor duurt het soms langer om een aanvraag zorgvuldig te beoordelen. Ondernemers die nog niet alle bijlagen inleverden, krijgen van ons nog voldoende tijd om de ontbrekende stukken aan te leveren. Nadat we deze ontvangen hebben, sturen we zo snel mogelijk een beschikking.

Zakendoen in andere landen verkennen
Voor ondernemers die minder afhankelijk willen worden van het Verenigd Koninkrijk en hun kansen willen vergroten om succesvol zaken te doen in andere landen, is er het EU-Handelsprogramma. Aanmelden kan via www.rvo.nl/eu-handelsprogramma of door een vinkje te zetten in het aanvraagformulier van de BAR Bedrijfslevenregeling. De aanmelding voor het EU-Handelsprogramma sluit ook op 31 maart 2023 om 17.00 uur.

Publicatie gegevens op site Europese Unie
De BAR Bedrijfslevenregeling valt onder staatssteun. Dit houdt onder meer in dat de Europese Unie op haar website gegevens publiceert van ondernemers die boven een drempelbedrag subsidie hebben ontvangen. Het gaat dan om de naam en het KVK-nummer van een onderneming, de hoeveelheid subsidie en wanneer die ontvangen is. Op deze manier blijft transparant waar overheidsgeld aan is uitgegeven. Het drempelbedrag voor de BAR Bedrijfslevenregeling is nog niet bepaald. We laten het weten zodra dit bekend is. Lees meer over de publicatieplicht van staatsteun.
Vragen?
Meer informatie over de BAR Bedrijfslevenregeling is te vinden op www.rvo.nl/bar. Ook staan onze medewerkers op werkdagen klaar om ondernemers te helpen bij vragen of bij het aanvraagproces. Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via: 088 042 42 42.  

Voor nu zijn dit de belangrijkste ontwikkelingen bij deze regeling. Ook de komende tijd blijven we u en uw leden op de hoogte houden.


Met vriendelijke groet, 

André van der Wiel
Manager Team BAR-Bedrijfslevenregeling
Rijksdienst voor Ondernemend Nederlands
 
Colofon
Contactgegevens
Rijksdienst voor
Ondernemend Nederland

Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Postbus 93144
2509 AC Den Haag
Privacybeleid
@RVO_Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienstvoor
OndernemendNederland
RVO.nl/rss
Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.